HomeAlgemeen → Theorieles

Theorieles

Om in het verkeer goed mee te komen is het belangrijk om de verkeersregels volledig te beheersen. Rijles-in-automaat.nl heeft een eigen theorielokaal waar je kunt oefenen met de theorie. Dit lokaal is net zo ingericht als bij het CBR, waar je ook je officiële examen gaat doen.

Examencomputer

Ons lokaal is voorzien van schermen waar de theorievragen op verschijnen. Elk bureau is voorzien van een kastje met invoerknoppen. Dit kastje komt overeen met het kastje zoals je deze ook bij het CBR zal gebruiken. Je komt dus niet voor verrassingen te staan en voor je examen weet je precies hoe alles werkt. 
Onze theoriecursussen worden gegeven op zondag. De theoriecursus is een dagdeel waarin alle onderdelen uitgebreid behandeld zullen worden.

 

Manieren van theorie examen halen

Naast de theorielessen op de rijschool is het ook mogelijk om de theorie online, via theorieboeken of via een cd-rom te volgen.  Het volgen van theorie op de rijschool is dat niet alleen de regels worden bijgebracht, maar ook hoe de regels worden toegepast en wat de reacties kunnen zijn. Tijdens de theorielessen op de rijschool in Rotterdam krijg je dus tips die kunnen helpen bij het slagen van je theorie examen bij het CBR.

Neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie over de theorie die je wilt volgen bij de lessen in automaat.

Op voor theorie bij het CBR

Praktijkexamen kan je pas afleggen als je het theorie examen heb behaald. Ben je geslaagd voor je theorie examen dan mag je op voor het praktijkexamen.

Het theorie examen bij het CBR bestaat uit de onderdelen gevarenherkenning met 25 vragen, vragen over verkeersinzicht, dit zijn 10 vragen en vragen over verkeersregels, dit zijn er 30.

De vragen worden gesteld aan de hand van grote tv-schermen. Vragen worden beantwoord met de drukknoppen in de tafels.

Na het examen moet je ongeveer een kwartier wachten op de uitslag. Je krijgt direct het theoriecertificaat mee. Mocht je zakken krijg je een uitslagformulier met de onderdelen van het theorie examen waaraan je nog wat extra aandacht zal moeten besteden. 


------
Terug